Wedstrijdverslag

RKC boekt derde zege op rij in Groesbeek

Doelpunten van Kenny Anderson, Pieter Langendijk en Evander Sno bezorgden RKC een verdiende overwinning op het Groesbeekse Achilles '29. RKC verstevigd door de overwinning haar positie in het 'linkerrijtje', ook in de 4e periode blijft RKC samen met De Graafschap lijstaanvoerder met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Maandagavond uit naar de nummerlaatst, het belooft met de geschiedenis boeken in de hand een lastige wedstrijd te worden voor ons RKC. RKC heeft het immers al diverse keren erg moeilijk gehad tegen de ploeg uit groesbeek en werd enkele keren verslagen. Zelfs als erdivisionist werd RKC de bekercompetitie uitgegooid door de groesbeekse formatie.  Achilles begon ook deze editie oppertunistisch en daar had RKC zichtbaar moeite mee, toch kregen de Waalwijkers wat meer de overhand wat in de 25e minuutt resulteerde in de 0-1 door Kenny Anderson.  Naast RKC kreeg ook Achilles enkele kansen maar uiteindelijk zochten de ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamer op.

Het was Achilles dat sterker de kleedkamer uit kwam dan RKC, al na 2 minuten in de tweede helft was het Oulad Omar die Achilles naast RKC schoot. Er was uiteindelijk een charge op het lijft van Evanders Sno nodig om de Waalwijkers aan het voetballen te krijgen. De Charge dei bijzonder genoeg slechts met geel bestraft werd leek het startschot voor een Waalwijks offensief wat al snel resulteerde in de 65 minuut in de 1-2 van Langedijk. Met zijn eerste goal sinds zijn terugkeer verzorgde Evander SNo in de 85e minuut de 1-3 voor de Waalwijkers. In de 93e minuut wist Achilles nog terug te komen in de wedstrijd de resterende tijd bleek te kort om nog terug te komen tot een 3-3 al kwam RKC in de slot secondes goed weg.

Debutant van Eijma matchwinner RKC

Een matige eerste helft leverde RKC een 0-1 achterstand op, maar met knokken voor elke meter wisten de geel blauw aan de hand van invaller en debutant van Eijma de 3 punten in Waalwijk te houden. Het was niet de beste wedstrijd van ONS RKC. De Waalwijkers speelde slordig en Dordrecht wist daar in de eerste helft handig gebruik van te maken. In de tweede helft rechte de geelblauwe hun rug en wisten ze toch het benodigde resultaat te behalen.

Vooraf hoopte en verwachte iedereen een mooie pot voetbal van ons RKC en de daarbij behorende 3 punten zouden in Waalwijk blijven, aan alles is te merken dat de Waalwijkers sportief gegroeid zijn en dat de verwachtingen weer aantrekken. RKC kon in de eerste helft echter niet voldoen aan dei verwachting en moest notabene met een 0-1 achterstand de rust in. Het inbrengen van Mezgrani ten koste van Engberink  leverder RKC al wat meer grip op in de wedstrijd en met de komst van Johan Voskamp in plaats van Kenny Anderson kon het Waalwijkse offensief beginnen. Met enkele kansen zoals kopvallen van Sno en Voskamp drongen de Waalwijkers meer aan, maar het was uiteindelijk van Eijma die als debutant de ban wist te breken. een voorzet belande bij de tweede paal in de voeten van de aanvaller die in de korte hoek wist af te ronden. Het was op nieuw van Eijma die een onvergetelijk debuut  beleefde die 7 minuten na de gelijkmaker de winnende Waalwijkse goal wist te maken.

RKC is door de overwinning weer geklommen op de ranglijst, de Waalwijkers staan weer op een playoff plek, een plek die men graag op het einde van het seizoen ook in handen wil hebben.

 

Derde nederlaag oprij voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk is er op nieuw niet in geslaagd drie punten in Waalwijk te houden. RKC leek de 2e seizoenshelft goed te starten met een overwinning op Telstar waarna een gelijkspel volgde tegen FC Emmen. Die 4 punten zijn tot nu toe de enige punten die RKC wist te verzamelen in 2017. Door de nederlagen tegen FC Eindhoven, Jong Ajax en gisteravond Jong  FC Utrecht is RKC afgezakt naar de 11e plaats. De ploeg staat 6 punten achter de gewenste play-off plaatsen.

RKC Waalwijk - Jong FC Utrecht was een weinig enerverende wedstrijd. utrecht nam in de eerste helft de leiding nadat Sylla Sow zo door kon lopen en wist af te ronden. Na rust kreeg RKC iets wat meer grip en wist men via een eigengoal op 1-1 te komen. Na de 1-1 leek RKC de controle definitief over te nemen en op zoek te gaan naar de voorsprong. De goal viel uit eindelijk, maar niet aan de juiste kant. FC Utrecht kwam uiteindelijk weer op voorsprong, waarna RKC zich niet opnieuw terug kon knokken.

RKC overtuigde opnieuw niet, en lijkt in een vormdip te zitten. Het is aan de technische staf de om de ploeg snel weer aan het voetballen te krijgen. Voor de winterstop werdt te doelstelling behaald, maar met de huidige kwaliteiten in de selectie dient te ploeg zoals men ook openlijk uitsprak een grotere rol in de strijd om de play-offs te spelen dan men nu doet.  De komende weken worden cruceaal voor de ploeg als men mee wil blijven doen. Na de wedstrijd tegen NAC volgen FC Dordrecht Jong PSV en Helmond Sport op Dordrecht na zijn de andere ploegen directe concurrenten voor de play-off plaatsen. Resultaat is dus gewenst om in te lopen.

RKC pakt driepunten in heerlijk duel in Breda

RKC Waalwijk heeft driepunten over gehouden aan het duel tussen NAC breda en de Waalwijkse ploeg. Na twee rode kaarten, drie afgekeurde doelpunten, vijf  treffers en zeven minuten extra tijd stond er een 2-3 eindstand op het scorebord in Breda. Rienstra kroonde zich tot Matchwinner.  Bij RKC ontving Williams een rodekaart voor de bal uit de goal te houden buiten de 16, het betekende voor RKC het einde van de overtal situatie, en door de 'safe' behield RKC zijn voorsprong.
 

De wedstrijd was vanaf de eerste seconde een vermakelijke pot, al na enkele minuten viel de eerste rode kaart., waarna RKC het overtal wist uit te spelen en op een 0-1 voorsprong kwam, Het was uiteindelijk Kenny Andersson die de goal wist te maken. Door een goal van Dessers en Sanoh werd de ruststand op 1-2 in Waalwijks voordeel. 

RKC start 2017 uitstekend in Velsen-zuid

RKC Waalwijk is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. De Waalwijkers wonnen het duel in Velsen met 0-4. De helft van de doelpuntenproductie kwam op naam van Johan Voskamp waarmee de spits zijn seizoens totaal op 10 treffers bracht en daarmee voorlopig topscoorder is van de Waalwijkse formatie. Bij RKC maakte Evander Sno zijn rentree in het geelblauw en zijn debuut in de Jupiler League, ook Lazic maakte als invaller zijn debuut in het geelblauw en nam direct een assist en een goal voor zijn rekening.

Een winderige avond in velsen betekende voor beide ploegen even aftasten alvorens de eerste kansen zich aandiende. Het was RKC die de eerste kans creeerde en dit leverde direct de voorsprong op. Evander Sno toonde zijn waarde door Sanoh perfect de diepte in te sturen die op zijn beurt Johan Voskamp bediende bij het maken van zijn 9e seizoenstreffer. Voor rust leek Voskamp opnieuw te gaan scoren, een snel genomen vrije trap op langedijk leverde een voorzet op die via de schouder van Voskamp richting de 1e paal ging, helaas voor Voskamp belande hij op de paal en was het Sanoh die de rebount wist te verzilveren.

Meer artikelen...