GeleLeger.nl | Wij Vormen Tezamen!

Uncategorised

Geloof in promotie bij Evander Sno

Het woord promotie leek de afgelopen seizoenen verdrongen uit Waalwijk, twee sportief troosteloze seizoenen achter elkaar zorgde voor weinig sportieve verwarming. De grootste winst van die twee seizoenen werd op kantoor behaald. Maar na een goede eerste seizoenshelft en met de komst van Lazic en Evander Sno keert het woord promotie terug in Waalwijk.

De roemloze seizoenen heeft RKC inmiddels achter zich gelaten. De club krabbelt op, boekt fantastische winsten en doet vol op mee voor de plekken in de play-offs. Evander Sno keerde in de winterstop terug in Waalwijk en geeft tegenover het Brabants Dagblad aan dat hij denkt dat de selectie van RKC Waalwijk kwaliteit genoeg heeft om naar de eredivisie te promoveren. Sno bazeert zijn mening op zijn eerste ervaringen sinds zijn terugkeer in Waalwijk. ,,Als ik er niet in zou geloven dat RKC kan promoveren, had ik niet voor anderhalf getekend", zegt hij in het Brabants Dagblad.

Voskamp en Engberink missen Helmond uit

Johan Voskamp blijft kamen met blessures, de spits die al sinds de voorbereiding kampt met pijn in de lies werdt tegen NAC al gewisseld speelde tegen EVV maar kort en zal de wedstrijd tegen Helmond sport volledig missen.Waarschijnlijk zal Fred Benson de plek in de spits overnemen. De eveneens terug gekeerde Benson scoorde inmiddels drie keer voor de Waalwijkers en deed dit alle drie de keren vanuit de centrale positie ( Dordrecht uit, Nac Thuis en EVV uit)

Naast de afwezigheid van Johan Voskamp zal ook Mark Engberink niet deelnemen aan de wedstrijd in Helmond. De linksback kampt al weken met een blessure waar maar geen einde aan lijkt te komen. Engebrink zou vandaag weer gaan aansluiten bij de groep maar haakte al voor de training af, en beperkt zich tot loopwerk.

 

RKC ziet af van komst Cziommer en Tsitas

Simon Cziommer komt niet in Waalwijk spelen. De middenvelder en de Waalwijkers hebben orienterend gesproken waarna een vervolg gesprek volgde
De Waalwijkers deden cziommer een voorstel waarbij de middenvelder naast voetballen ook zou gaan werken aan zijn maatschappelijke carriere. Ook Spits Tsitas kan niet rekenen op een dienstverband in Waalwijk.

Siomon Cziommer wordt niet de volgende aanwinst voor het elftal van Peter van den Berg. De 34 jarige Cziommer zou in Waalwijk zijn maatschappelijke carierre kunnen starten.
de aanbieding die RKC hem deed was voor Cziommer niet het geen hij voor ogen had, waarop beide partijen afzagen van een verdere samenwerking.

Tsitas speelde in de wedstrijd tegen VV Barendrecht mee, de Waalwijkers die de wedstrijd wisten te winnen met 4-1 zagen in de lange spits niet de gewenste versterking voor de aanval.
Tsitas trainde naast de wedstrijd tegen Barendrecht ook nog een week mee maar wist onvoldoende indruk te maken.

Dramatisch debuut voor Dylan de Braal

Dylan de Braal viel in, maar verlaat even later geblesseerd het veld.RKC Waalwijk verdediger Dylan de Braal heeft tegen Achilles '29 zijn kruisband afgescheurd en een scheur in zijn meniscus opgelopen. De verdediger kwam net voor rust in het veld voor Simon van Zeelst. amper 1minuut later sloeg het noodlot voor de debutant toe. 

 

De verdediger die de overstap maakte van uit de jeugdopleiding beleeft niet zijn beste seizoensstart  ook tegen Roda JC kreeg de 20- jarige de Braal een domper te verwerken. In de eerste wedstrijd van het seizoen kon de Braal ook niet mee doen omdat Brabant United een administratieve fout had gemaakt.

 

De Braal is naast Najah en Rommedahl de derde langdurig geblesseerde speler in de Waalwijkse selectie. Met de schorsing van van Weert en de blessure van Frank van Mosselveld en nu dus Dylan de Braal heeft RKC Waalwijk weinig verdedigende opties meer over. Peter Jungslager speelde tegen Achilles'29 al in het hart van de Defensie en lijkt daar vrijdag tegen FC Eindhoven wederom te spelen. 

van Zeist volgt Maas en Hendriksen op.

Tegenover het vertrek van Rob Maas (Vitesse) en Roy Hendiksen (NEC)  staat de komst van  de nieuwe assistent-trainer Wim van Zeist (54). De assistent-trainer werkte in het Nederlandse Betaald voetbal eerder bij Graafschap. Bij de Superboeren werkte de fungeerde hij onder meer als jeugdtrainer, techniektrainer, hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer van het eerste elftal. Nadien vertrok hij naar Red Bull Ghana waar hij samenwerkte met trainer/coach Koopman. Van Zeist heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Waalwijkers.

“Een multifunctionele aanwinst met veel ervaring”, zo noemt algemeen directeur Remco Oversier de nieuwe assistent-trainer van de geelblauwen. “Wim is gespecialiseerd in het ontwikkelen van individuele trainingsprogramma’s. Daarnaast is het een win-win situatie dat Koopman en Van Zeist in een eerder stadium al hebben samengewerkt”, besluit Oversier.

Meer artikelen...